Gastblog

  • Anke Geurts | Zwangerschapsfotografie geplaatst op vrijdag 13 september 2024 09:09:04 door pjcdhaeze

    Van verwachting naar herinnering: Mijn werk als zwangerschapsfotograaf

    Als zwangerschapsfotograaf heb ik het voorrecht om een van de meest bijzondere momenten in het leven van een vrouw vast te leggen. Elke shoot is een unieke ervaring, en ik voel me vereerd dat ik deel mag uitmaken van deze intieme reis. Vandaag neem ik je mee achter de schermen van mijn werk en deel ik enkele van mijn geheimen.

    Laat ik beginnen met de basis van mijn werk: Mijn vertrouwde metgezellen de camera’s: de Canon EOS 5D en EOS 7D. Ja, ik weet het, het zijn twee al jaren beproefde camera's. Waarom zou ik ze vernieuwen als ze altijd betrouwbaar voor mij zijn geweest? Je weet: "Never change a winning team". Ze zijn als oude vrienden die precies doen wat ik wil en mijn stijl bepalen.

    Naast mijn camera's zijn mijn lenzen cruciaal voor het creëren van het perfecte shot. Mijn vertrouwde en meest gebruikte lens voor zwangerschapsfotografie is de Canon EF 24-70mm f/2.8L. Met het grote f/2.8 diafragma creëer ik een prachtige scherptediepte. Op 24mm vang ik de hele ruimte, terwijl 70mm perfect is voor intieme momenten. Deze veelzijdige lens stelt me in staat om snel te wisselen tussen composities, waardoor ik elk bijzonder moment van de zwangerschapshoot vastleg.

    Maar techniek is slechts een deel van het verhaal. Een belangrijk onderdeel van mijn zwangerschapsfotografie is het helpen poseren. Veel aanstaande moeders voelen zich in het begin een beetje ongemakkelijk voor de camera. Het is mijn taak om hen op hun gemak te stellen en te begeleiden naar poses die zowel comfortabel als elegant zijn. Ik neem de tijd om met elke cliënt te praten, hun wensen te begrijpen en hen gerust te stellen. Het gaat er niet om perfect te zijn, maar om de natuurlijke schoonheid van de zwangerschap te vieren.

    Fotografie : Anke Geurts Photography, Make-up artiest: A A N I Y T A H

    Voordat de shoot begint, wordt de make-up van tevoren gedaan. Ik werk samen met een geweldige visagist die weet hoe ze de natuurlijke uitstraling van een zwangere vrouw kan versterken.

    Mijn voorbereiding bestaat uit het klaarmaken van mijn studio en het doornemen van de door de klant ingestuurde voorbeeldfoto's. Ik zorg ervoor dat alles klaarstaat: de verlichting, de achtergronden en alle accessoires die we misschien willen gebruiken.

    Wat mijn werk zo bijzonder maakt, is de intimiteit van het moment. Elke zwangerschap is uniek, en elke vrouw draagt haar eigen prachtige verhaal met zich mee. De sessies zijn gevuld met warmte, een glimlach en vreugde. Ik stem mijn aanpak zorgvuldig af op de energie en de wensen van de cliënt, om zo de schoonheid van dit speciale moment volledig tot zijn recht te laten komen.

    Na de shoot komt het magische moment van het bewerken. Hier komen mijn vertrouwde camera's en mijn creatieve visie samen. Ik besteed uren aan het perfectioneren van elke foto, waarbij ik zorgvuldig de belichting aanpas, de kleuren verfijn en subtiele retouches aanbreng om de natuurlijke schoonheid van de zwangerschap te accentueren.

    Wat ik het meest waardeer aan mijn werk is de reactie van mijn cliënten wanneer ze hun foto's zien. De tranen van vreugde, de stralende glimlach, het besef dat ze een prachtig aandenken hebben aan deze speciale tijd, dat is waar ik het voor doe.

    Zwangerschapsfotografie is meer dan alleen foto's maken. Het is het vastleggen van een reis, een transformatie, een wonder. Met mijn vertrouwde uitrusting, mijn passie voor het vak en mijn liefde voor mensen, hoop ik nog vele jaren deze bijzondere momenten vast te leggen. Want in elke zwangerschap schuilt een verhaal, en ik ben de gelukkige die dat in een fotoshoot mag vastleggen.

    Ik hoop dat deze blog de lezers die nieuw zijn in de wereld van zwangerschapsfotografie een duidelijk beeld heeft gegeven van mijn werk. In een toekomstig artikel zal ik graag dieper ingaan op mijn ervaringen met newborn fotografie, een uniek en boeiend specialisme binnen ons vakgebied. Deze tak van fotografie brengt zijn eigen uitdagingen en vreugdes met zich mee, en ik kijk ernaar uit om die met jullie te delen.

    Anke Geurts
    www.ankegeurts.nl

    FacebookInstagram

    September 2024


    Plaats uw reactie

    Velden met een * zijn verplicht.

Laatste reacties