Persbericht | Canon imagePROGRAF PRO-1100

Persbericht Canon NL donderdag 05 september 2024

Amstelveen, 4 september 2024 – Canon kondigt vandaag de introductie aan van de langverwachte imagePROGRAF PRO-1100, een A2-topmodel fotoprinter binnen het aanbod professionele desktop-inkjetprinters. De imagePROGRAF PRO-1100 is speciaal ontworpen voor professionele fotografen en serieuze fotografieliefhebbers en biedt een buitengewone fotokwaliteit en duurzaamheid.

Canon imagePROGRAF PRO-1100_small

Met de voor deze serie nieuw ontwikkelde pigmentinkt LUCIA PRO II stelt deze printer nieuwe normen voor het printen van foto’s. Dit type inkt biedt een ongeëvenaarde beeldkwaliteit met een breder kleurenspectrum in vergelijking met het bestaande imagePROGRAF PRO-1000-model en levert detailrijke prints met een adembenemende diepte, waarbij de subtielste nuances in fotografie worden geregistreerd.

De geavanceerde inkttechnologie van deze printer zorgt voor een opmerkelijke lichtechtheid en krasbestendigheid, waardoor geprinte kunstwerken van hoge kwaliteit tientallen jaren lang gewaardeerd en bewaard kunnen worden, met een lichtbestendigheid tot maar liefst 200 jaar – perfect voor archiverings- en documentatie- doeleinden. Het 12-inkts pigmentsysteem met een breder kleurengamma zorgt voor vloeiende kleurgradaties en diepere zwart- en blauwtinten, waardoor voorheen ongeziene details en diepte zichtbaar worden, met name in landschappen, zeegezichten en uitdagende schaduwgebieden. Dit detailniveau geeft gebruikers, van beginners tot exposanten, het vertrouwen dat de prints volledig overeenkomen met het originele beeld.

Canon imagePROGRAF PRO-1100_2

Voor diegenen die van een matte afwerking houden bij kunstdrukpapier, zorgt de toevoeging van matzwarte inkt voor een enorme verbetering van de zwartdichtheid, waardoor rijke, diepe zwarttinten worden bereikt die de afbeeldingen tot leven brengen -

vooral bij zwart-witfotografie. Voor wie de voorkeur geeft aan een glanzendere afwerking, biedt de imagePROGRAF PRO-1100 een uitzonderlijke kwaliteit op glanzend en halfglanzend papier, waarbij gebruik wordt gemaakt van de Chroma Optimiser voor een gelijkmatige glans en een verfijnde expressie. De betrouwbare krasbestendigheid van zowel glanzende als halfglanzende prints zorgt ervoor dat ze gemakkelijk zijn te hanteren tijdens het inlijsten, verpakken, vervoeren en tentoonstellen. Deze verbeteringen maken de imagePROGRAF PRO-1100 tot een van Canon's meest geavanceerde en verfijnde printoplossingen tot nu toe.

Of er nu drukproeven worden geprint of dat er wordt gewerkt in een educatieve omgeving zoals een fotovakschool of universiteit, met de imagePROGRAF PRO-1100 is het niet langer nodig om grotere printformaten uit te besteden. De imagePROGRAF PRO- 1100 heeft dezelfde printkop, inkt en software als de grotere modellen (imagePROGRAF PRO-6600, PRO-4600 en PRO-2600) en garandeert volledige consistentie voor verschillende printformaten, van 17 inch tot 60 inch breed. Dit maakt deze printer de ideale keuze voor fotografen die de flexibiliteit van een kleinere set-up voor drukproeven willen, maar ook de mogelijkheid willen behouden om eenvoudig op te schalen naar grotere formaten in een professioneel lab. De printer werkt daarnaast perfect samen met Canon's Professional Print & Layout software en biedt een naadloze workflow zodat fotografen vol vertrouwen hun beeldmateriaal kunnen printen.

De printer is herkenbaar aan de iconische rode lijn die staat voor hoge prestaties, en volgt op de introductie van het topmodel van de EOS R1 en EOS R5 Mark II camera’s in juli 2024. Van het vastleggen tot het printen – fotografen kunnen erop vertrouwen dat Canon de meest geavanceerde tools levert voor elke stap van hun creatieve reis.

De imagePROGRAF PRO-1100 is verkrijgbaar vanaf september 2024 en zet een nieuwe norm voor professioneel fotoprinten. Geaccrediteerde fotografen die deelnemen aan Visa pour l'Image in Perpignan, Frankrijk, kunnen het Canon experience centre in het hoofdkantoor van het festival bezoeken om een opname uit hun portfolio te laten printen op de nieuwe imagePROGRAF PRO-1100. Ga voor meer informatie over de imagePROGRAF PRO-1100 naar www.canon.nl.

Afdrukformaat

Hoe groot druk je zelf of via internet een vergroting af?

Inloggen

Wachtwoord of loginnaam vergeten? Klik hier
Als je nog geen GRATIS persoonlijk account hebt op EOSZINE dan kun je deze hier aanmaken. Met dit account kun je o.a. de nieuwsbrief en het gratis digitale magazine ontvangen.