Nieuw | Camera Connect-app 2024

Pieter Dhaeze woensdag 28 augustus 2024

In juli 2023 heb ik een reeks artikelen (klik hier) geschreven over de mogelijkheden en het gebruik van de Camera Connect-app van Canon. Het is een applicatie op je telefoon waarmee je veel functionaliteit aan je camera, aan je workflow en aan je fotografie kunt toevoegen. Ik kan elke enthousiaste EOS-fotograaf het gebruik van de app van harte aanbevelen.

In augustus 2024 is het icoontje van de app (versie 3.2.11.34 build 1420) vernieuwd en ik heb even gekeken of er ook inhoudelijk iets veranderd is.

logo CC 2023-2024

Niet echt iets nieuws
Als je de versiegeschiedenis ziet, dan is er daadwerkelijk niet veel aan de inhoud gewijzigd. Het enige dat ik kon ontdekken dat met mijn EOS R6 geselecteerd er een nieuwe functie te zien is met de indrukwekkende naam ‘Tag and transfer images with FTP’. Dat is een mondvol voor een functie die eigenlijk alleen door professionele fotografen gebruik zal gaan worden. Ik zal er op termijn uitzoeken wat het allemaal behelst om hiervan gebruik te kunnen maken. Overigens is deze functie niet beschikbaar voor mijn EOS R7.

• EOS R6 • EOS R7
CC EOS R6 CC EOS R7

Bij beide camera zie je ook de functie Upscale images, waarmee je foto’s 2x in de hoogte en 2x in de breedte kunt vergroten met behulp van het Neural Netwerk van Canon (klik hier). Daar moet je een abonnement voor hebben en ik heb het ooit even vluchtig getest, maar voor mij zijn de resultaten niet veel beter dan Super Resolutie van Lightroom Classic of ACR bij Photoshop (klik hier).

Samenvatting
Met versie 3.2.11.34 (build 1420) dus niet veel nieuws onder de zon bij de Camera Connect-app van Canon, maar misschien is dit artikeltje toch aanleiding om de app eens te gaan gebruiken (klik hier). Gewoon proberen. Kost je niets, behalve wat moeite en de app kan je veel fotoplezier geven. Succes!

Volgende camera

Wat wordt je volgende camera?

Volgende lens

Van welk merk wordt je volgende lens?

Inloggen

Wachtwoord of loginnaam vergeten? Klik hier
Als je nog geen GRATIS persoonlijk account hebt op EOSZINE dan kun je deze hier aanmaken. Met dit account kun je o.a. de nieuwsbrief en het gratis digitale magazine ontvangen.